Klängig och busig

Nu börjar jag bli less, idag har kråkorna varit ute sen i fredags och bara gått in för att äta, nu är det dags för dem att vara inne i buren en stund så jag kan julpynta. Idag har sputte varit jätteklängig och följer mig vart jag går :) han har även varit riktigt busig och hittat på passa hyss! De andra kråkorna har väl uppfört sig ganska bra, Flingan håller på att reta kråkorna jättemycket genom att följa dem överallt, de är rädda för de små sparvarna :( hihi

Bilder följer, inte nu dock för jag har en redovisning att träna till ikväll. Kanske senare eller imorgon.

bajbaj!

Pumlor och tjejer.

Nu har det varit lite dött här i några dagar, har inte mycket att skriva nu heller. Kråkorna och sparvarna får självklart vara ute och flyga men det har inte dokumenterats något med bilder då jag var varit lat. Jag ertappade dock Dora att sitta och luta sig mot Lupin när han sov och det fick minst sagt mitt hjärta att smälta! Jag ville inte ta fram kameran och skrämma dem med det var himla gulligt då Lupin och Dora inte så ofta kommer överens. De är lite som ett gammalt par som har lessnat på varandra.

Här följer lite bilder på mina finfina papegojpumlor som jag fick i födelsedagspresent! Vad passar sig bättre än julgranspumlor som ser ut som krakor till en krakmamma?

Och så tänkte jag lägga upp lite bilder på mina fina flickor också!


Esse upptäckte att lerblocket är kul att bita sönder! Så på några få dagar har hon totalt smulat sönder ett lerblock som är större än hon själv :)


Flingan! Jag vet att man inte bör ha speglar till undulater, eller fåglar i allmänhet, men dessa tuffa brudar kunde inte bry sig mindre i spegeln och vill inte bli av med favoritgungan!


Sötaste tjejen i kråklandet, hon borde vara ungefär som Kajsa Anka för alla killarna i ankeborg (i alla fall i mina ögon ;) )


Men här är tjejen som egentligen lockar till sig alla män, en riktig mansslukerska, hon är vacker det är hon!

F21

Flicka 21.. japp. Det är min födelsedag idag :) Tänkte ta och uppdatera bloggen med en skitful ny kråkheader. Det kanske kommer en lite finare sen men nu ville jag dra in lite jul i kråkbloggen!


Idag

Idag har det inte hänt mycket och inte sen jag bloggade sist heller. Jag har gått och blivit sjuk och orkar inte ha ute massa fåglar. Undulaterna har varit ut idag och även fått duscha och var skitsöta när de var genomdränkta, dock var jag för sjuk just då för att orka hämta kameran så det blev inga bilder på det.

Sputte har även han fått vara ute en stund, det finns det lite bilder därifrån!


Sputte hittade undisarnas gamla bur


Här fanns ju godsaker!
KUNG

Bilder från gårdagen

Nu lägger jag upp bilder från gårdagen, jag gick och la mig tidigt igår och orkade inte ladda upp dem då. Idag när jag vaknade var kråkorna fortfarande ute (förutom dora som inte vågar ut efter grannarna skrämde henne :( )
Sputte var väldigt efterhängsen och följde mig vart jag än gick :) vilket fint vaknande när han flyger mot en när man går in i vardagsrummet och sätter sig på axeln och börjar direkt vissla och snacka :) Det är kråkkärlek ^^

Nu är alla inne igen och det är sparvarnas tur att flyga runt, om de vill, de sitter mycket hellre och kvittrar vackert i sin bur just nu.

Här kommer bilder från igår, det är bara bilder på sputte då han var så himla busig och gosig igår, och minnet på minneskortet tog slut.


Hallå vem är duu?


Det är en kråka här hörni!


Men vem är det egentligen??


Är den här bakom? (sputte gick dessutom bak och kollade flera gånger)


Måste ju godkänna vad matte skriver på bloggen.


Sitter på mattes knä och gosar, han satt där i säkert en halvtimma och bara möös och sov.


Sputte Kristus, lampan var perfekt placerad bakom ;)

Det var allt!
/Frida


Film!

Under tiden ni väntar på dagens bilder (Jag vet att alla väntar spänt!!) Så kommer en liten film från i somras :DVet inte hur irriterande vårt prat är för jag kan inte ha ljud på för då blir mina kråkor galna :) haha ni kan stå ut

Dagens kråkor

Hej!
I skrivande stund är tre av fyra kråkor ute och gör hyss: Biter sönder buren, utforskar olika ställen osv. Men sputte har gjort det gulligaste av allt idag! Han upptäckte att det bor en kråka i min tavla på min bokhylla (spegling) Han är jättenyfiken på denna vackra varelse som beter sig precis som han gör och han visslar och pratar med den :D
Han har även utforskat baksidan av tavlan för att se om kråkan var där kanske? (Tavlan står lutad)
Jag gick ut ur rummet en stund nyss och när jag kom tillbaka så stod luna framför tavlan och jag hittade inte sputte någonstans. Sen ser jag hur han kikar fram bakom tavlan, hur gulliga kan små fåglar vara egentligen? :D
Bilder på detta kommer senare idag!

Idag

Idag har det inte hänt så mycket. Sparvarna var ute och flög i morse och detta blev dokumenterat, sputte var ute och tiggde godsaker. Jag och oskar hade köpt pringles och direkt vid första knapret så kom sputte och försökte sno! Han fick bara en liten smaksmula och sen fick han hoppa in i buren för att han inte skulle anstränga sig för mycket för att få skitgodis ;) Kråkor får inte äta sånt egentligen, men en smula kan ju inte skada nå mycket.


Heeej kan jag fååå? *Tiggtiggtiggtiggtiggtigg*


smask!!!!'

FLAX! KRAX!


Tittut!


Esse- Hälften undulat, hälften kräfta. Kräftulat!

Tack och hej /Frida

Dagens och gårdagens händelser

Igår fick sputte och sparvarna vara ute, jag vågade inte riktigt släppa alla fåglarna lösa tillsammans, utan ville testa hur det gick. Sputte tycker nog att de små pippisarna är väldigt läskiga, men han lärde sig komma lite överens med flingan i alla fall, Esse ville inte vara med utan satt på gardinstången helatiden.


Sneglar lite på varandra...


Rymmer lite från de där läskiga små...


Hmm, hej.


Okej vi kan ju dela träbit att leka med då. **BFF** haha

Dagens händelser var inte så många, på dagen fick sparvarna vara ute och flyga, men jag dokumenterade inte det, även om jag ångrar det nu, för Flingan hade en himla gullig lekstund med gardinen, riktigt busig och kvittrig var hon.
 Carl kom förbi och hälsade på Sputte på kvällen. Sputte älskar Carl och kommer på minsta lockning från honom. Jäkla sputte som ska vara trotsig mot matte.


Knäckebröd på en axel är bästa godiset!


Och öra tillhör favoriterna.. smask.


Var en sån gullig bild på Lupin så han fick vara med :)

Tack och hej! /Frida

Godnatthälsning

Var bara tvungen att väcka Esse genom att fota henne när hon sov. Så himla gulligt :) Alla mina kråkor gosar in sig i sin egen rygg när de sover men det var bara Esse ikväll som hade gått och sovit ^^


Dagens händelser

Idag släppte jag ut kråkorna på en flygtur i lägenheten, men Lupin och Dora ville inte gå ut. Sputte och Luna har dock just kommit in efter en ca 7 timmar lång utevistelse :)

Satte mig och käkade blomkål och minimorötter med dipp (mums!) och direkt var sputte och luna framme. Sputte försökte få tag på käket, men när jag erbjöd honom det så ville han inte ha, det var ju inte chips! Nej jag brukar inte ge honom chips, men han fick smaka en smula en gång och nu kan han inte få nog :P

Nu är de inne och käkar lite frön i alla fall. Här följer några bilder från dagens händelser :)
flax flax


haha sensuellt xD

punkt slut / Frida

Boende och fortsättning på dagens äventyr

Sputte bestämde sig för att komma ut idag också och hälsa på sparvarna, men han vågade väl inte riktigt fram. Dock tog sputte och ´flingan en liten flygtur i rummet. Esse var väldans nyfiken på alla kråkorna och kikade ner i buren på Lupin som väste för fullt åt henne.


Hirs är gott!


Gardinstången är en trygg plats där man kan känna sig störst :)


Sputte ute!


Inte så lätt att kolla när blixten går igång, men han är så söt när han blundar :D

Sputte var väldigt tjurig idag, förmodligen lite svarsjuk på sparvarna, så han ville inte umgås så mycket med oss.
Men nu är alla pippisarna inne i sina burar, som för övrigt kommer här!

Sparvarnas bur
Här har de nyss flyttat in efter en tids karantän i köket. Denna bur var kråkornas bur förut men eftersom den inte uppfyller L80-måttet för nymfkakadua så har sparvarna fått flytta in där nu. Jag köpte den med Sputte och Luna, den var riktigt ful när den kom till mig, men efter lite färg och tyg är den som ny :) 


Kråkornas bur
Denna bur köpte jag för ett litet tag sen av en burbyggare. Den uppfyller kraven för burmått för nymfkakadua. Innermåtten är 120b 70d 80h men det är i stort sätt omöjligt att visa storleken på den på bild! Om man inte har något att jämföra med. När jag just byggt ihop den och den stod på golvet så var den framför min soffa och den är nästan lika stor som en tvåsitssoffa. ;)


Det var allt för idag! /Frida


Sparvarna ute på upptåg

Idag släppte jag ut sparvarna för första gången i vardagsrummet, de har bara varit i köket förut. Kan säga att de blev väldigt glada och lite förvirrade så de ville mest vara med matte till en början :)

Nu sitter de på min gardinstång och myser ^^ De är himla söta faktiskt!


Kråkorna blev väldigt nyfikna, men de får inte komma ut samtidigt som sparvarna än, vill hellre att de möts med galler mellan sig först! Hoppas de ska komma bra överens :)

/Frida

Sparvarna

Flingan och Esse
Esse och Flingan har inte bott hos mig nå länge. Bara lite över en månad, jag tog över dem av en kvinna som inte kunde ha kvar dem. De är två undulater, mest troligt är båda tjejer även om förra ägaren sa annat.
Esse är en lugn liten flicka som gillar att bli kliad på bröstet och kommer gärna upp på handen om hon är på humör. Flingan är en ettrig liten sate som börjat lugna ner sig lite, men hon tvekar inte på att hugga till ibland om hon får chansen, det är inte så att hon biter särskilt hårt, hon försöker bara provocera lite och testa sina gränser.

Esse
 

Flingan

Presentation av kråkorna

Lukas
Lukas, eller Kråkan som han kallas är min familjs lilla charmgosse, han kom till oss för ca.6 år sen. Han kan vissla massa visor, ropa på folk och säga "hej kråkan" Han bor inte med mig men är mitt lilla hjärtegull ändå :)


Sputnik
Sputnik kom till mig i somras och är den tamaste av alla mina fåglar Han är ca 2 år gammal. Han är himla go och rar. Sputnik älskar att äta allt matte äter och mattes fina emma-stol den har han beslagtagit. Hans hjärtats tjej är Luna.


Luna
Luna är Sputniks tjej, hon är en vacker lutino. Luna är ca 6 år gammal och gillar att äta. Hon leker gärna med snören och är den dominanta honan i gruppen. Luna är väldigt duktig med fötterna och greppar maten som en riktig goja :)


Lupin
Lupin kom till mig i våras med sin tjej Dora. Han är en normalfärgad hanne som gillar att busvissla och följa sin idol -Sputnik. Han är lite skygg men börjar vänja sig bättre med oss. Han visslar så fint att matte tycker han är gullig även fast han inte gillar matte så himla mycket :)


Dora
Dora är den skyggaste av alla mina fåglar, men också mattes lilla favorittjej på ett sätt. Även fast hon är skygg och inte gärna vistas bland människor har hon väldigt stor personlighet. På ytan är Dora skygg, rädd och snofsig, men egentligen är hon en liten rebell. Hon älskar att tugga sönder saker när matte inte ser och hon hittar gärna på hyss. Hon brukar bolla ihop sig till en väldigt rund kråka så därför kallas hon "Doraboll". Dora brukar även sitta och mima till musik, tror inte det är det hon egentligen gör men det ser då roligt ut. :)


Det var kråkorna! Här näst kommer en presentation av Sparvarna :)

/ Frida


Första inlägget

Hej, det här är min nya blogg där ni får följa mina kråkors liv. Och kanske mitt till och från. Här ska jag dokumentera med bilder och ord vad mina kråkor haft för sig. Presentation av kråkfåglarna kommer inom kort.
/Frida


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0